Assessorament documental

El Servei de Documentació atén totes les peticions d’informació i  assessorament bibliogràfic i documental formulades pels col·lectius d’usuaris (traductors, assessors lingüístics, docents, empreses, associacions professionals, etc.) que ho requereixen. Ofereix assessora ment bibliogràfic i documental als equips que elaboren diccionaris i vocabularis especialitzats i als terminòlegs del Centre.


36 recerques documentals i bibliogràfiques


Aquest any s’ha consolidat internament la nova base de dades bibliogràfica implementada l’any passat, desenvolupada en el sistema de gestió de biblioteques Koha, com a eina de treball per al Servei de Documentació i com a eina de cerca bibliogràfica pels terminòlegs del Centre. També s’ha treballat perquè aquesta base de dades sigui la base de la futura Biblioteca en línia del web del TERMCAT.

Base de dades documental


17.062 registres al fons documental
345 registres nous


Registres a la base de dades documental (2019-2022)

 

Biblioteca en Línia


39 noves obres terminològiques en català incorporades


La Biblioteca en Línia és una aplicació que permet consultar totes les obres de terminologia tècnica i científica que contenen termes en català publicades des de l’any 1932.

Recull d’enllaços a diccionaris especialitzats (Tagpacker)


1.920 enllaços
29.000 visualitzacions


Tagpacker és una eina que permet compartir a la xarxa els enllaços de recursos web interessants i ordenar-los gràcies a l’ús d’etiquetes que en faciliten la cerca per paraula clau.

El TERMCAT hi té un compte que a finals d’any recollia 1.920 enllaços públics a diccionaris i glossaris especialitzats.